Natuurlijke Haarwerken door Melchior

Utrecht

Vanaf 1 september 2023 zijn wij ook gevestigd in Utrecht waar Melchior binnen zijn eigen, fijne atelier klaar staat om antwoorden te geven op jouw vragen. Wij proberen landelijk zoveel mogelijk mensen te helpen. Melchior stelt alles in het werk om jouw haarwensen uit te laten komen. Maak dus snel een afspraak.

Natuurlijke Haarwerken door Melchior
Manitobadreef 7c
3565 CH Utrecht (Utrecht)
Nederland

NHWdoorMelchior@gmail.com

+31 6 22 27 54 82

Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9:30 - 17:00

Met het oog op privacy van onze klanten zijn wij alleen open op afspraak!
Melchior zit momenteel in het proces van zijn certificering en heeft daardoor nog geen contracten met de zorgverzekeraars.

KvK: 90611543
BTW-nr: NL004831830B61
IBAN: NL75 KNAB 061 598 96 83
BIC: KNABNL2H

Melchior Burgzorg - Natuurlijke Haarwerken door Melchior

Over Melchior Burgzorg

Ik heb altijd al een affiniteit gehad met haar. Elk speelgoed met iets van haar is door mijn handen gegaan als kind. Vanaf het moment dat mijn moeder zei dat ik zelf mijn haar mocht doen heb ik het lang laten groeien. Eenmaal over mijn schouders heb ik het op zeventienjarig leeftijd gedoneerd.

Na de middelbare school ben ik per toeval het kappersvak ingerold en ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik vond het heerlijk om de hele dag in de weer te zijn met mensen en verhalen te horen van klanten over hun haar. Haar doet iets met je. Het geeft je zelfvertrouwen en het laat anderen zien wie jij bent en waar je voor staat.

Na de kappersopleiding heb ik me verdiept in alle facetten van het vak door zowel in Nederland maar ook daarbuiten trainingen en bijscholingen te volgen. Er is geen type haar wat ik niet in mijn handen heb gehad. Zelf ben ik een fijne mengelmoes van Surinaams, Indonesisch en Nederlandse roots en daardoor heb ik binnen mijn familie alle typen haar kunnen knippen, stylen en kleuren. Van extreem stijl tot extreem kroes.

Vlak voor corona kreeg mijn moeder de diagnose 'Alopecia Androgenetica' maar binnen mijn opleidingsgebied en na alle trainingen die ik had gevolgd, kon ik haar toch niet goed helpen.

Ik ben me gaan verdiepen in haarziekte beelden en oplossingen hiervoor en tijdens deze zoektocht vond ik op de website van de Haarwerk Vakschool/Atelier Het Pruykenhuys veel antwoorden op mijn vragen. Het gaat om een geheel nieuw vakgebied naast het kappersvak. Het heeft wat overlap maar haarwerkspecialist zijn is toch iets waarin je flink wat verdieping nodig hebt om geen fouten te maken.

Bij de Haarwerk Vakschool heb ik o.a. de opleiding pruiken maken van A-Z, reparatie en onderhoud en het ontwerpen van maatwerk haarwerken gevolgd. Daarna heb ik de mogelijkheid gezocht hierin zelf een zaak in op te bouwen en dat heb ik gevonden binnen het netwerk en onder de vleugels van Natuurlijk Haarwerken/ Sylvie Takke.

Naast het haarwerk voor mijn moeder hoop ik binnen mijn fijne atelier de komende jaren veel anderen te mogen helpen aan een mooi duurzaam en vooral natuurlijk haarwerk.

Iedereen is welkom, de koffie en thee staan klaar!

Tot ziens in Utrecht,

Melchior Burgzorg
Routebeschrijving

De centrale ingang van het gebouw waarin het atelier gevestigd is bevindt zich aan de rechterhand (je ziet bij het oplopen van het terrein aan de linkerhand een klein buitenterrasje).

Je kunt aanbellen bij 7C dan kom ik je ophalen aan de deur en zet ik je met een fijn kopje koffie in de wachthal op de begane grond of neem ik je mee via de centrale trap naar de eerste verdieping waar mijn atelier zich bevindt. Mocht je niet in staat zijn een trap op te lopen, dan kan ik een digitale afspraak met je maken zodat je lekker thuis kunt blijven. Mocht je in Utrecht woonachtig zijn en het gaat om een pasmoment, dan kan ik ook bij jou aan huis langskomen. Woon je niet in Utrecht en heb je behoefte aan een bezoek bij jou aan huis, dan kan ik een vak collega inschakelen om jou goed te helpen.

Met de auto

Klik op de kaart onderaan deze pagina voor een routebeschrijving vanaf jouw huis.

Er is volop parkeer gelegenheid, geheel gratis.

Met openbaar vervoer- Plan mijn reis met het openbaar vervoer

Met de bus neem je lijn 3 richting Overvecht, uitstappen bij halte Franciscusdreef (10 minuten lopen naar de locatie).

Natuurlijke Haarwerken door Melchior

Routebeschrijving naar Natuurlijke Haarwerken door Melchior