Wellicht wil je je haarwerk weer eens laten reinigen, een beschadiging laten maken of ontstaan er kale plekken die je door onze pruikenmakers wil laten bijknopen?

In ons atelier doen we alle soorten onderhoud en reparaties van haarwerken zelf. Meestal heb je je haarwerk binnen een paar dagen terug. Wij begrijpen dat je niet lang zonder je haarwerk kan en we proberen je dan ook snel van service te voorzien.

Om je met onderhoud en reparaties te kunnen helpen willen we je haarwerk wel graag eerst even zien. Je kan een haarwerk naar ons versturen (aangetekend), maar wel nadat wij vóór het verzenden even contact hebben gehad over je wensen. Ook kan je op afspraak zelf even langskomen in ons atelier om samen de gewenste handelingen te bespreken. Pas nadat we het haarwerk hebben gezien kunnen wij je een prijsopgaaf en tijdsindicatie geven. Maak dus eerst een afspraak zodat je zo snel mogelijk weet wat wij voor je kunnen doen.

Let wel: bovenstaande geldt vooral voor haarwerken van echt haar. Synthetische haarwerken vergen een heel ander onderhoud en zijn niet altijd door ons te repareren of te onderhouden.

Bel vandaag nog op +31 76 532 93 74 of email ons op infohetpruykenhuys@gmail.com

Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met je op.

Maak nu een afspraak

Onderhoud van een haarwerk

Een gedegen kennis van onderhoud zorgt voor een verlenging van de levensduur van het haarwerk.

Elk haarwerk vraagt om een andere aanpak. Als je niet precies weet wat je in handen hebt, dan wordt de verzorging, het bewerken en het onderhouden van een haarwerk een moeilijke klus en zou je het haarwerk zelfs kunnen beschadigen. Ook niet iedereen is even handig met haar of haarwerken.

Een gedegen kennis van onderhoud zorgt voor een verlenging van de levensduur van je haarwerk. Je kan je haarwerk daarom het beste laten onderhouden door de haarwerkprofessionals van Natuurlijke Haarwerken.nl. Door onze jarenlange ervaring hebben we op de meeste vragen omtrent onderhoud wel een antwoord.

Wat verstaan wij onder onderhoud?

Wij kunnen onder andere de onderstaande handelingen voor je verzorgen:

Vakkundig ontwarren

Vakkundig spoelen

Vakkundig wassen

Lijmresten verwijderen

Taperesten verwijderen

Knippen

Kleuren

Ontkleuren

Bijkleuren

Permanenten

Stylen (drogen/föhnen/watergolven)

Re-stylen

Om je met onderhoud en reparaties te kunnen helpen willen we je haarwerk wel graag eerst even zien. Je kan een haarwerk naar ons versturen (aangetekend), maar wel nadat wij vóór het verzenden even contact hebben gehad over je wensen. Ook kan je op afspraak zelf even langskomen in ons atelier om samen de gewenste handelingen te bespreken. Pas nadat we het haarwerk hebben gezien kunnen wij je een prijsopgaaf en tijdsindicatie geven. Maak dus eerst een afspraak zodat je zo snel mogelijk weet wat wij voor je kunnen doen.

In ons atelier bieden wij op discrete wijze een haarwerkservice aan. Wij wassen, verzorgen en brengen het haar van je haarwerk in model. Vaak is het handig als we handelingen uitvoeren wanneer je het haarwerk draagt. Soms vragen we je het haarwerk af te doen en kan je er gewoon even op wachten, maar het kan ook zo zijn dat de handeling langer gaat duren. Wij informeren je graag over de werkwijze van de gevraagde behandeling zodat je precies weet hoe lang je je haarwerk mogelijk moet missen.

Reparaties aan een haarwerk

Reparaties aan haarwerken worden binnen ons eigen atelier gedaan waarbij we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Veel voorkomende reparaties aan haarwerken die wij uitvoeren zijn onder andere:

Nieuwe voorranden aanzetten

Scheuren en gaten repareren

Kale delen bijknopen

Haarlijnen softer doen ogen door knooptechnieken

Elastiekdelen toevoegen of vervangen

PU-delen toevoegen of vervangen

Montuurdelen vervangen

Kleiner en groter maken van een haarwerk

Oor uitsnedes repareren/verleggen

Rafel randen afwerken

Baleinen toevoegen of vervangen

Onze haarwerkspecialisten doen ook reparaties aan haarwerken die niet zijn aangekocht bij NatuurlijkeHaarwerken.nl.

Tip:

Wanneer je bestaande haarwerk versleten lijkt of niet naar wens is, adviseren wij je je haarwerk kosteloos door ons na te laten kijken voordat je op zoek gaat naar een nieuw haarwerk. Vaak kunnen wij met kleine handelingen tegen zeer betaalbare tarieven je haarwerk er weer als nieuw uit laten zien. Ook is het handig om een haarwerk op te laten knappen zodat je een tweede haarwerk achter de hand hebt of kunt wisselen tussen haarwerken bijvoorbeeld bij sportactiviteiten.

Slijtage

Slijtage aan haarwerk is normaal. Bij veelvuldig gebruik is dit wel iets om goed in de gaten te houden. Ons team krijgt dagelijks te maken met haarwerk dat nog niet versleten is, maar wel aan een opknapbeurt toe is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je haarwerk door veelvuldig borstelen haar heeft verloren. Ook kan slijtage aan de binnenkap (het montuur) voorkomen, vaak in de vorm van kleine gaatjes, rafelige randen of schade aan elastiek of PU-delen. Wanneer je dit vroegtijdig signaleert dan is het ook vaak snel weer gerepareerd. Wacht je te lang dan kan het zijn dat je je haarwerk een periode moet missen voor het uitvoeren van één reparatie of waarschijnlijk meerdere reparaties.

Ontevredenheid

Buiten slijtage kan er ook een ontevredenheid zijn over een bepaald deel van een bestaand haarwerk. Denk bijvoorbeeld aan een te hard ogende rand of een scheiding of pony welke niet mooi valt. Twijfel niet en neem contact met ons op.

Onze service:

Op veel kleine reparaties kan je, onder het genot van een kop koffie of thee, gewoon even blijven wachten. Zo hoef je je haarwerk nooit lang te missen.

Wij kunnen op basis van foto’s helaas geen prijsindicaties geven, hiervoor moeten we het haarwerk van dichtbij kunnen bekijken.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen in ons atelier dan kan je je haarwerk (aangetekend) aan ons toesturen. Je ontvangt meteen na ontvangst een telefoontje van ons om rustig door te spreken wat wij hebben geconstateerd en wat precies de wensen zijn. Mocht er geen reparatie uitgevoerd moeten worden, dan sturen wij je haarwerk direct retour. Wij brengen dan alleen de retourverzendkosten in rekening.