FAQ

Alle vragen en antwoorden op één plek

Natuurlijk Haarwerk

Veelgestelde vragen:

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur uw vraag naar infohetpruykenhuys@gmail.com.

Over jullie haarwerken (4)

Wat kan ik allemaal met het haarwerk doen?
Antwoord hier.
Worden ze gemaakt van echt haar?
Antwoord hier.
Hoe lang gaat het haarwerk mee?
Antwoord hier.
Kan ik haarwerken komen passen?
Antwoord hier.
Voor wie zijn jullie haarwerken bedoeld?
Wij maken pruiken en haarwerken voor een brede groep mensen. Dit kan voor entertainment (theater, film, entertainers) zijn, maar ook voor particulieren die tijdelijk een haarwerk nodig hebben (door bijvoorbeeld een chemo-behandeling), maar ook voor hen die dageljks een haarwerk dragen wegens een permanent haarprobleem (waaronder Alopecia en Trichotillomanie).
Welke soorten haarwerk bestaan er en welke maken jullie?
Confectie haarwerk = machinaal vervaardigd. Dit zijn vaak synthetische haarwerken, zo uit de doos.
Maatconfectie haarwerk = ook machinaal vervaardigd. Vaak wordt dit nog iets aangepast en/of vermaakt zodat het lekker zit en het kapsel wordt dan voor zover mogelijk aan uw hoofd aangepast.
Maatwerk haarwerk = volledig op uw maat gemaakt haarwerk, naar uw wensen en volledig handgeknoopt.
De laatste is onze specialiteit en daarmee helpen we u graag. De eerste twee leveren wij minder vaak.
Wat is het verschil tussen synthetisch haar en echt haar?
Synthetisch haar bestaat uit een fiber die het best te vergelijken is met bijvoorbeeld de haren van een tandenborstel. Door het materiaal stevig te verhitten kan deze in een gewenste vorm 'gesmolten' worden waardoor een slag, een krul en dus een kapsel ontstaat. De kwaliteit van de diverse fibers wordt steeds beter maar het verschil in bewerkelijkheid in vergelijking met echt haar is groot. Fibers kunnen, eenmaal in een vorm gelegd, moeilijk opnieuw een andere vorm aannemen. De fibers slijten snel, hebben vaak een wat onnatuurlijke glans en bewegen anders. Anders opkappen lukt bij synthetische fiber pruiken vrijwel niet.
Echt haar valt blijvend op alle manieren te bewerken en heeft vaak al een bepaalde gladde/golvende/krullende structuur van nature. Echt haar is, als het gezond is, matglanzend en het beweegt heel natuurlijk.
Wat is het verschil tussen Aziatisch en Europees haar?
Zoals de naam het al zegt hebben wij de keuze haarwerken te vervaardigen uit diverse soorten haar. Haar uit verschillende delen van de wereld is anders van structuur, kleur en beweging en we kiezen dus bij het maken van een haarwerk samen met de klant het gewenste haar uit. Niet alleen de eigenschappen van de diverse soorten haar zijn belangrijk, ook de prijs is vaak een bepalende factor bij de keuze van een haarwerk. De prijs voor Europees haar ligt aanmerkelijk hoger, gewoonweg omdat er binnen Europa weinig mensen hun lange lengtes haar zomaar afknippen. Ook zijn wij gewend veel met ons haar te doen (knippen, kleuren, permanenten, verven, bleken) en daardoor wordt het brozer, breekt het sneller af en gaat de kwaliteit van het haar flink achteruit. Natuurlijke bossen kwalitatief goed haar in de Europese variant zijn dus schaars in vergelijking met bijvoorbeeld China of India waar het in de cultuur en gewoontes heel gangbaar is haar af te knippen en te verhandelen. NatuurlijkeHaarwerken.nl beschikt over zowel een grote voorraad natuurlijk Europees haar als ook Aziatisch haar.

Bevestiging (5)

Hoe worden jullie haarwerken bevestigd?
Antwoord hier.
Ik heb nog haar. Hoe werkt dat dan?
Antwoord hier.

Kosten en levertijd (9)

Hoe duur zijn jullie haarwerken?
Antwoord hier.
Wat is de levertijd?
Antwoord hier.
Krijg ik het haarwerk meteen mee?
Antwoord hier.
Moet ik veel bijbetalen?
Antwoord hier.
Hoe werkt dat met mijn verzekering?
Antwoord hier.

Algemeen (3)

Gebruik jullie alleen echt haar?
Antwoord hier.
Hoe word ik pruikenmaker?
Antwoord hier.
>
>