Natuurlijke Haarwerken.nl is onderdeel van Atelier Het Pruykenhuys. In ons atelier worden door gediplomeerde pruikenmakers alle soorten haarwerken en pruiken gemaakt voor zowel particulier, dagelijks gebruik als voor de entertainment.

Missie: Kwalitatief hoge haarwerken leveren die onzichtbaar elke dag gedragen kunnen worden. Voor iedereen het juiste haarwerk. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

Wij zijn een professioneel haarwerkers bedrijf waar je terecht kan voor het aanmeten van een pruik of haarwerk maar wij kunnen je ook helpen aan een mooie bijpassende make-up of complete 'look. Onze pruikenmakers en haarwerkspecialisten helpen een diversiteit aan klanten waaronder acteurs en actrices uit de entertainment branche (film, tv, theater), transgenders, drag queens en kings maar ook particulieren die op zoek zijn naar een verfijnd, niet van echt te onderscheiden haarwerk voor dagelijks gebruik.

Onder leiding van Sylvie Takke hebben wij bijna twintig jaar ervaring in huis in het maken en hanteren van haarwerken en aanbrengen van allround make-up.

Doordat Sylvie vanuit een lange carrière als kapper-grimeur in de entertainmentbranche gestart is met Atelier Het Pruykenhuys waarbinnen zij zich verder is gaan specialiseren als allround ambachtelijk haarwerker, hebben wij als bedrijf een heel andere insteek. Als geen ander weten wij vanuit deze bijzondere achtergrond hoe je een uiterlijk volledig kunt sturen door te werken met kleur, vorm, lengte, dik en dun haar, bijbehorend de diverse soorten make-up, etc. Niet alleen zien wij volledige transformaties ontstaan bij onze acteurs en actrices, dit effect zien wij ook terug bij onze particuliere klant.

Net zoals de haarwerken ten behoeve van entertainmentdoeleinden worden er voor onze particuliere klant met een acuut of structureel haarprobleem binnen het atelier hoogwaardige haarwerken gemaakt. Met de hand sorteren wij het mooiste haar om de gewenste 'look' te maken. Voor de monturen (de binnenkap van een pruik) kan uit tientallen soorten tule materialen gekozen worden elk met een eigen functie, duurzaamheid en comfortlevel. De haarwerken zijn zo licht en zo dun/dik als u dat wenst, zodat uw pruik of haarwerk volledig 'past' bij uw karakter en stijl. Onze haarwerken worden volledig ambachtelijk gemaakt zodat we op elk onderdeel van uw pruik maximaal invloed hebben.

Atelier het Pruykenhuys kan elk gewenst volledig haarwerk maken maar ook haardelen en haaraanvullingen van zeer hoge kwaliteit èn voor dagelijks gebruik.

Het werken met haarwerken is een expertise, een ambacht. Wij hechten nog waarde aan het stukje ambachtelijk pruiken vervaardigen. Onze pruikenmakers zijn echter niet ouderwets, integendeel. Met onze frisse, moderne blik hebben wij voor iedereen een mooi passende oplossing, in elke prijsklasse.

Pruiken voor de entertainment branche

Vanuit Atelier Het Pruykenhuys leveren wij aan de TV-, film- en theaterbranche, aan live entertainers / entertainmentbureaus waaronder ook pretparken en haarwerken geschikt voor fotografie of museumpoppen.

Zo hebben wij in de afgelopen jaren pruiken ontworpen en geleverd aan Sky - 3D musical in Amsterdam, Nick en Simon, Wendy van Dijk en aan Frans, het alter ego van Alberto Stegeman in Undercover in Nederland. Kijk hier voor ons volledige portfolio.

Ben je op zoek naar een entertainment pruik, kijk dan op de website van Atelier het Pruykenhuys.

Alle werkzaamheden in huis

Wij verzorgen alle handelingen (knopen, knippen, kleuren, repareren etc.) met pruiken en haarwerken zelf waardoor er zeer snel gehandeld kan worden. Binnen ons atelier of op locatie helpen we een diversiteit aan klanten en informeren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden betreffende bestaande (niet bij ons aangekochte haarwerken) en nieuwe haarwerken. Niet alleen voor reparaties en het onderhoud kan je bij ons veelzijdige en vakkundige team terecht maar ook voor de nieuwste onzichtbare wenkbrauwen, camouflage en visagie technieken waarmee we het haar en het gezicht volledig in balans kunnen brengen.

Je kan bij ons terecht voor:

Het knippen, bijwerken en passend maken van een bestaand haarwerk of deelpruik

Het aanmeten, knippen, bijwerken en passend maken van klein haarwerk

Afwerken, vermaken, repareren van (bestaande) haarwerken

Het aanmeten van een standaard haarwerk

Het aanmeten, maken en stylen van een nieuw haarwerk of deelpruik

Tips and tricks in allround make-up en haar

Ontwerpen van haarwerken en make-up

Over Sylvie Takke

Sylvie Takke volgde in Nederland de opleiding voor Vakbekwaam Dames- en Herenkapper, waarna zij in Antwerpen afstudeerde aan Sito 5, de school voor Visagie, Grime, Face- en Bodypainting, met als bijvakken Pruikenspecialisme en Special Effects.

Zij deed werkervaring op als medewerker kap-en-grime bij diverse Musicalproducties zoals onder andere "Jekyll and Hyde", "Les Miserables", "The Phantom of the Opera" (waar zij dagelijks verantwoordelijk was voor de special make-up van The Phantom), "42nd Street", "3 Musketiers" en voor de eerste versie van "Kuifje en de Zonnetempel" werd Sylvie supervisor voor het team kapper-grimeurs.

Voor de Wereldtour / Maastricht concerten van André Rieu Productions assisteerde zij samen met een team professionals om deze show van prachtig haar en make-up te voorzien. Ook bij diverse filmproducties is zij de afgelopen jaren van de partij geweest, zoals onder andere “De Storm”, “NONO en het zigzag kind” en heeft zij acteurs als Sam Worthington (hoofdrolspeler uit ‘Avatar’) en ‘True Blood’ acteur Ryan Kwanten in haar stoel gehad voor de filmopnames van internationale filmproductie “Kidnapping of Freddy Heineken” (2013).

Sylvie is razendsnel doorgegroeid van een medewerker naar een leidinggevende kracht.

Naast haar assistent hoofd kap en grime en hoofd kap en grimewerk is zij bij Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment uiteindelijk de supervisie gaan doen voor alle kap en grime teams in Nederland, waar zij verantwoordelijkheid droeg voor een 50-tal medewerkers. Zij heeft zich op management niveau bezig gehouden met personeelsbeleid, budgetopzet en -beheer, materiaalbeheer en inventarisatie, het aanwerven, opleiden en inzetten van nieuw talent en zij was centraal aanspreekpunt voor management, medewerkers, cast en creatives binnen Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment. In deze laatste functie heeft Sylvie onder andere de verantwoordelijkheid gehad over de teams en organisatie van musicalproducties als "High School Musical", "Tarzan", "Ciske de Rat", "Mamma Mia", "Sunset Boulevard" en "Dirty Dancing".

Als creatief ontwerper pruiken en make-up werkte zij actief mee aan diverse evenementen en shows als "Het Musical Awards Gala" (2009), "Mamma Mia" (2010), "We Will Rock You" (2010) en werkte bij de Talpa’s "Lotto Show" aan de mystery guests Albert Verlinde en Nick en Simon (2010), "Wendy van Dijk's Loesie" (2010), "Wendy van Dijk's Family" (2011-2012), "Zie Ze Vliegen" van Carlo Boszhard en Irene Moors (2011) en de mystery guests in "Nick versus Simon" (2011-2012) en Ruth Jacott- “a lady on stage”(2013) voor haar nummer ‘Hair’. In 2014 was ze medeverantwoordelijk voor de look van Alberto Stegeman’s alter ego Frans de Jonge in “Undercover in Nederland” (2014). In 2016 deed ze ontwerp voor twee musicals, te weten "Helene Fourment, de muze van Rubens" in Antwerpen en de 3D musical "Sky" in Theater Amsterdam.

Sylvie geeft regelmatig workshops in alle facetten van het kappers-, grimeurs- en pruikenmakers vak en geeft regelmatig workshops en lessen aan diverse opleidingen. Ze is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de opleiding Allround Grimeur aan de ROC in Arnhem en Roosendaal.

Ze werkt niet alleen als freelance make-up and hair artist in het professionele circuit, maar runt ook haar eigen haarwerkatelier. Het brede aanbod omvat:

"Natuurlijke Haarwerken" - ontwerp, productie, reparatie en onderhoud van haarwerken en make-upadviezen voor particulieren

"Atelier Het Pruykenhuys" - ontwerp en productie van haarwerk, (special fx) make-up en workshops voor entertainment

"Haarwerk Vakschool" - vaklessen van vakprofessionals voor kappers, (beginnende) haarwerkers en grimeurs/visagisten

"Sinterklaasbaardstel.nl" - baardstellen, pruiken en baarden voor Sinterklaas, Kerstman en Piet

"www.hetpruykenhuyswebshop.nl" - verkoop van materialen, klein haarwerk en verbruiksartikelen.


Je kunt ons onder andere terug vinden bij de volgende instanties: