Natuurlijke Haarwerken.nl is onderdeel van Atelier Het Pruykenhuys. In ons atelier worden door gediplomeerde pruikenmakers alle soorten haarwerken en pruiken gemaakt voor zowel particulier, dagelijks gebruik als voor de entertainment.

Missie: Kwalitatief hoge haarwerken leveren die onzichtbaar elke dag gedragen kunnen worden. Voor iedereen het juiste haarwerk. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.

Atelier Het Pruykenhuys - aan het werkWij zijn een professioneel haarwerkers bedrijf waar je terecht kan voor het aanmeten van een pruik of haarwerk maar wij kunnen je ook helpen aan een mooie bijpassende make-up of complete 'look. Onze pruikenmakers en haarwerkspecialisten helpen een diversiteit aan klanten waaronder acteurs en actrices uit de entertainment branche (film, tv, theater), transgenders, drag queens en kings maar ook particulieren die op zoek zijn naar een verfijnd, niet van echt te onderscheiden haarwerk voor dagelijks gebruik.

Onder leiding van Sylvie Takke hebben wij bijna twintig jaar ervaring in huis in het maken en hanteren van haarwerken en aanbrengen van allround make-up.

Doordat Sylvie vanuit een lange carrière als kapper-grimeur in de entertainmentbranche gestart is met Atelier Het Pruykenhuys waarbinnen zij zich verder is gaan specialiseren als allround ambachtelijk haarwerker, hebben wij als bedrijf een heel andere insteek. Als geen ander weten wij vanuit deze bijzondere achtergrond hoe je een uiterlijk volledig kunt sturen door te werken met kleur, vorm, lengte, dik en dun haar, bijbehorend de diverse soorten make-up, etc. Niet alleen zien wij volledige transformaties ontstaan bij onze acteurs en actrices, dit effect zien wij ook terug bij onze particuliere klant.

Net zoals de haarwerken ten behoeve van entertainmentdoeleinden worden er voor onze particuliere klant met een acuut of structureel haarprobleem binnen het atelier hoogwaardige haarwerken gemaakt. Met de hand sorteren wij het mooiste haar om de gewenste 'look' te maken. Voor de monturen (de binnenkap van een pruik) kan uit tientallen soorten tule materialen gekozen worden elk met een eigen functie, duurzaamheid en comfortlevel. De haarwerken zijn zo licht en zo dun/dik als u dat wenst, zodat uw pruik of haarwerk volledig 'past' bij uw karakter en stijl. Onze haarwerken worden volledig ambachtelijk gemaakt zodat we op elk onderdeel van uw pruik maximaal invloed hebben.

Atelier het Pruykenhuys kan elk gewenst volledig haarwerk maken maar ook haardelen en haaraanvullingen van zeer hoge kwaliteit èn voor dagelijks gebruik.

Het werken met haarwerken is een expertise, een ambacht. Wij hechten nog waarde aan het stukje ambachtelijk pruiken vervaardigen. Onze pruikenmakers zijn echter niet ouderwets, integendeel. Met onze frisse, moderne blik hebben wij voor iedereen een mooi passende oplossing, in elke prijsklasse.

Pruiken voor de entertainment branche

Vanuit Atelier Het Pruykenhuys leveren wij aan de TV-, film- en theaterbranche, aan live entertainers / entertainmentbureaus waaronder ook pretparken en haarwerken geschikt voor fotografie of museumpoppen.

Zo hebben wij in de afgelopen jaren pruiken ontworpen en geleverd aan Sky - 3D musical in Amsterdam, Nick en Simon, Wendy van Dijk en aan Frans, het alter ego van Alberto Stegeman in Undercover in Nederland. Kijk hier voor ons volledige portfolio.

Ben je op zoek naar een entertainment pruik, kijk dan op de website van Atelier het Pruykenhuys.

Alle werkzaamheden in huis

Wij verzorgen alle handelingen (knopen, knippen, kleuren, repareren etc.) met pruiken en haarwerken zelf waardoor er zeer snel gehandeld kan worden. Binnen ons atelier of op locatie helpen we een diversiteit aan klanten en informeren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden betreffende bestaande (niet bij ons aangekochte haarwerken) en nieuwe haarwerken. Niet alleen voor reparaties en het onderhoud kan je bij ons veelzijdige en vakkundige team terecht maar ook voor de nieuwste onzichtbare wenkbrauwen, camouflage en visagie technieken waarmee we het haar en het gezicht volledig in balans kunnen brengen.

Je kan bij ons terecht voor:

Het knippen, bijwerken en passend maken van een bestaand haarwerk of deelpruik

Het aanmeten, knippen, bijwerken en passend maken van klein haarwerk

Afwerken, vermaken, repareren van (bestaande) haarwerken

Het aanmeten van een standaard haarwerk

Het aanmeten, maken en stylen van een nieuw haarwerk of deelpruik

Tips and tricks in allround make-up en haar

Ontwerpen van haarwerken en make-up

Over Sylvie Takke

Atelier Het Pruykenhuys - aan het werkSylvie Takke is al 25 jaar werkzaam binnen kap-en-grime, allround make-up en als pruikenmaker binnen de entertainment industrie. Na haar kappersopleiding in Nederland en haar grime studies in Antwerpen is zij met haar veelzijdigheid in het pruiken- en kapwerk en het grimeursvak veel vaktechnische uitdagingen aangegaan.

In België deed zij onder andere kap-en-grime werkzaamheden voor musicalproducties als "Jekell and Hyde" en "Kuifje en de Zonnetempel" en was zij verantwoordelijk voor de special-effect-make-up voor "The Phantom of the Opera". Als hoofd kap-en-grime werkte zij in Nederland onder andere mee aan "Beauty and the Beast" en "Les Misérables". Voor musicalproducties als "High School Musical", "Tarzan", "Ciske de Rat", "Mamma Mia" en "Dirty Dancing" nam zij - als supervisor kap-en-grime - de begeleiding van de gehele kap-en-grime organisatie binnen Stage Entertainment Nederland voor haar rekening. Als creatief ontwerper heeft zij onder andere de 3D Musical "SKY" met muziek van Marco Borsato en de voorstelling "Vamos" (Rick Engelkes Producties) van prachtig haarwerk mogen voorzien.

Ook buiten de theaters heeft Sylvie al een diversiteit aan artiesten voorzien van een alter ego of een volledige transformatie met behulp van prosthetic make-up en/of allround pruikenwerk. Onder andere Nick en Simon, Wendy van Dijk ("Loesie" en "Family"), Alberto Stegeman ("Undercover in Nederland") en Waylon zijn door Sylvie voorzien van een nieuwe identiteit.

Op de filmset van "Kidnapping Freddy Heineken" had zij Sam Worthington ("Avatar") en Ryan Kwanten ("True Blood") onder haar hoede.

Ruim 16 jaar geeft Sylvie al workshops en masterclasses in alle facetten van het kappers-, grimeurs-, en pruikenmakersvak en is zij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de opleiding Allround Grimeur aan de ROC's in Arnhem en Roosendaal en de introductielessen haarwerken binnen de B-Academy in Amsterdam en Eindhoven.

Inmiddels runt Sylvie met haar team een prachtig pruikenatelier aan de rand van Breda - Atelier Het Pruykenhuys - waarbinnen op ambachtelijke wijze haarwerken voor entertainment èn particulieren met haarproblemen worden aangemeten en gemaakt.

Twee dagen per week deelt zij binnen de Haarwerk Vakschool al haar kennis en technieken om zo nieuw talent enthousiast te maken voor dit bijzondere ambacht. Vanaf 2019 is Atelier het Pruykenhuys ook gestart met het opleiden van meer nieuw talent en startende haarwerkers binnen het eigen team op de werkvloer. En in 2021 zal de gehele week en werkwijze binnen het atelier in het teken staan van educatie binnen het haarwerkvak om zo haar kennis door te geven aan nieuwe starters, omscholers of bijscholers.

Sylvie geeft op regelmatige basis inspirerende lezingen en presentaties over haar loopbaan en facetten uit het vakgebied van pruikenmaker voor particulier en entertainment. Zij is een ware fanaticus als het gaat om ‘haar’ en kan hierover uitgebreid en zeer inspirerende verhalen en weetjes vertellen.

Mocht u interesse hebben haar op uw evenement als spreker uit te nodigen, mail dan naar infohetpruykenhuys@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden.

Kijk eens op de verschillende websites voor meer informatie:

"Natuurlijke Haarwerken" - ontwerp, productie, reparatie en onderhoud van haarwerken en make-upadviezen voor particulieren

"Atelier Het Pruykenhuys" - ontwerp en productie van haarwerk, (special fx) make-up en workshops voor entertainment

"Haarwerk Vakschool" - vaklessen van vakprofessionals voor kappers, (beginnende) haarwerkers en grimeurs/visagisten

"Sinterklaasbaardstel.nl" - baardstellen, pruiken en baarden voor Sinterklaas, Kerstman en Piet

"www.hetpruykenhuyswebshop.nl" - verkoop van materialen, klein haarwerk en verbruiksartikelen.


Wij zijn aangesloten bij de ANKO, sectie Haarwerken, en bij de SEMH:Logo ANKO
Logo SEMH