Achtergronden

Een reserve haarwerk


Blog Single

Het is alweer twee weken geleden dat we de laatste 'vraag van de week' hebben beantwoord en deze week gaan we het hebben over de vraag: 'Hoe kan ik zo snel mogelijk een reserve haarwerk realiseren zodat ik zonder problemen mijn haarwerk bij jullie kan binnen brengen voor onderhoud'.

Wij runnen een bedrijf waar dagelijks op ambachtelijke wijze haarwerk wordt gemaakt en onderhouden en er zijn veel vakkundige handjes nodig om te zorgen dat we de haarwerken zo snel mogelijk weer bij de vele klanten (terug) kunnen krijgen.

Deadlines zijn scherp en de nood aan het haarwerk is groot. Het gebrek aan een tweede haarwerk is vaak de reden waarom wij op 200 km per uur moeten werken als het gaat om een reparatie aan het haarwerk wat dagelijks gedragen wordt. Dit kan voorkomen worden als jij tijdig zelf het haarwerk wat je nu draagt nakijkt.

Vandaag willen we dan ook de "Haarwerk checklist" uiteenzetten zodat je als drager zelf kunt kijken of het haarwerk goed intact is en in optimale conditie. Als je op tijd schade of slijtage kan signaleren, dan kan deze vaak eenvoudig en gratis of tegen kleine vergoeding verholpen worden en zal je het haarwerk niet lang moeten missen. Je hebt er dus zeker baat bij om deze simpele controle minstens 1 x per week of voor het wassen uit te voeren.

De checklist:
→ Is het montuur goed intact? (draai het haarwerk binnenstebuiten)
→ Gaten ja/nee
→ Uitgelubberde elastische tule delen ja/nee
→ Scherpe delen aan het montuur ja/ nee
→ Rafelige voorrand ja/nee
→ kale plekken zichtbaar als je het haarwerk tegen het licht houdt
→ PU/Klem of Siliconendelen komen los ja/nee
→ Is het haar van het haarwerk goed in conditie? (zet het haarwerk op een bolletje en kijk ook goed tussen het haar op alle delen van het haarwerk)
→ Droog haar ja/nee
→ Het haar beweegt niet goed meer ja/nee
→ Het haar is dof ja/nee
→ Het haar knoopt aan het montuur ja/nee
→ Het haar knoopt in de lengte en punt ja/nee
→ Er ontbreekt haar/Kale plekken zichtbaar ja/nee
→ Het haar is niet doorkambaar ja/nee
→ Het haar vertoont delen die er verschroeit uitzien ja/nee
→ Wassen kan helpen om het haar gladder en beter doorkambaar te krijgen. Je kan dus bij veel 'nee-tjes' op het gebied van de haarconditie de haarwerk check nogmaals nalopen 'na' het wassen en toevoegen van de juiste onderhoudsproducten.

De laatste check die je doet is jouw eigen haar en hoofdhuid situatie nalopen:
→ Heb ik jeuk op mijn hoofd ja/nee
→ Heb ik pijnlijke plekken op mijn hoofd ja/nee
→ Heb ik zichtbaar rode plekken op mijn hoofd of een rode hoofdhuid ja/nee
→ Is mijn haarsituatie beter of gelijk dan het was ja/nee
→ Is mijn hoofdhuid situatie beter of gelijk dan het was ja/nee
→ Krijg ik het haarwerk goed op ja/nee
→ Krijg ik het haarwerk goed vastgezet op het hoofd ja/nee

Bij meer dan 2 'nee-tjes' is het zaak om even te bellen met jouw haarwerkspecialist. Vaak kunnen kleine zaken klein blijven als wij meteen de juiste (telefonische) informatie/tips kunnen bieden.

In veel gevallen kan bij schade of conditievermindering van het haarwerk snel een afspraak worden gemaakt zodat we binnen 1 werkdag (op een dag dat jij het haarwerk even kan missen) jouw probleem kunnen verhelpen.

De check zorgt ervoor dat grote problemen voorkomen worden en je langer met jouw haarwerk kunt doen.

Na 1 jaar dragen kan je met een bijdrage vanuit de verzekeraar een nieuw 2e haarwerk aanschaffen en het goed onderhouden 1e haarwerk wordt dan jouw reserve haarwerk. Zo bouw je zekerheid op, de zekerheid dat je tijdig met welk haarwerk dan ook voor onderhoud kunt komen en een net reserve haarwerk kunt dragen.

We hopen dat jij nog deze week met onze tips aan de slag kunt. Fijn weekend!