Achtergronden

Het werk van een pruikenmaker


Blog Single

AMBACHTELIJK VAKMANSCHAP

Naast maatwerk kunnen onze pruikenmakers en haarwerkspecialisten ook uw bestaande haarwerk bijwerken, repareren of schoonmaken. Aangezien wij alle expertise over pruiken en haarwerken in huis hebben, kunt u er soms ook nog gewoon op wachten en hoeft u uw haarwerk niet achter te laten. Kijk hier voor meer informatie.

Atelier Het Pruykenhuys houdt zich vooral bezig met het maken, verwerken en verkopen van haarwerk van echt haar of in sommige gevallen synthetisch A-kwaliteit fiber haarwerken in de mid- en hogere prijsklassen.

Pruiken zijn er in allerlei soorten materialen en prijsklassen. Zo zijn pruiken van synthetisch materiaal meestal goedkoper in aanschaf en minder duurzaam dan pruiken van echt haar. Zowel in echt haar als in synthetische fiber zijn er pruiken van een basiskwaliteit, een mid-kwaliteit en een hoge kwaliteit. Deze kwaliteit, maar ook de mate van bewerkelijkheid, bepalen mede de huur- of verkoopprijs, maar ook de mate waarin onderhoud en reparaties verricht kunnen worden.

Wanneer we het binnen onze branche over haarwerken hebben dan gaat het meestal over (kleine) haarwerken zoals: snorren, bakkebaarden, baarden, wenkbrauwen enz. Deze haarwerken zijn meestal vervaardigd uit natuurhaar, deze kan je dan ook bewerken tot elk gewenst model. Wij leveren geen synthetisch klein haarwerk. Wel synthetische pruiken.

Wanneer er eenmaal (in samenspraak) een keuze is gemaakt voor een bepaald soort pruik of haarwerk op basis van ruim aangeleverde informatie, gaat Atelier Het Pruykenhuys voor u op zoek naar de best mogelijke opties. Diverse pruiken en haarwerken kunnen worden geleverd uit onze eigen voorraad, maar ook maken wij op aanvraag iets heel speciaals voor uw event, project of productie.

Wanneer u op tijd bent met uw aanvraag staan alle opties open. Last minute aanvragen kunnen wij helaas momenteel nog niet altijd beantwoorden.

U kunt uiteraard rekenen op een professionele aanpak en uiterste discretie.